Snel herstellen van je sportblessure

Dat sporten gezond is, dat weten we zo onderhand wel. Door je hartslag af en toe te versnellen wordt je bloedsomloop optimaler, je verbrandt calorieën waardoor je op een gezonder gewicht kunt blijven en natuurlijk maak je je spieren sterker. Sporten heeft ook een zeer positieve uitwerking op mentale aandoeningen zoals stress en depressie. Helaas loop je bij de meeste sporten ook het risico op geblesseerd te raken. Als je herhaaldelijk een bepaalde beweging maakt kun je je spieren overbelasten en er is altijd kans op een valpartij. Vaak zijn deze blessures zo weer genezen, maar soms heb je hier wat extra hulp bij nodig. In dat geval ga je in overleg met je dokter op zoek naar fysiotherapie Veldhoven.

Er snel weer bovenop

Het is de bedoeling dat je door middel van fysiotherapie zo snel mogelijk weer actief kunt zijn. Dat betekent dat de fysiotherapeut zal proberen je met zo min mogelijk behandelingen weer aan het sporten kan krijgen. Dit houdt in dat deze behandelingen zo effectief mogelijk moeten zijn. Als jij op zoek gaat naar een fysiotherapeut doe je er dus goed aan te kijken welke methoden ze aanbieden en of deze modern en onderbouwd zijn. Ook kun je kijken naar de behandelplannen die worden aangeboden en kun je beoordelen of deze effectief zijn en op maat worden gemaakt. Ieder lichaam is anders en iedere blessure is anders en dit betekent dat een methode voor de één zeer effectief kan zijn, maar voor jou weinig vruchten afwerpt.

Zo flexibel mogelijk

Als laatste is het belangrijk dat jouw fysiotherapie zo min mogelijk impact heeft op je dagelijks leven. Een goede praktijk is daarom ook buiten kantooruren open, zodat je er terecht kunt om je werktijden heen. Een goede fysiotherapeut kan je er in een zo kort mogelijke tijd weer bovenop helpen, zodat je snel weer actief en gezond bezig kunt zijn.